02 mai 2011

Connaissez-vous le 2 am:dessertbar de Janice Wong ?

Janice au pays des merveilles

Chef Janice Wong is an artist, relentlessly testing the boundaries of food and art every night at the haven that is 2am:dessertbar in Singapore. The 26-year old chef-owner possesses a natural talent and technical skill far beyond her years, thanks to intense training at Le Cordon Bleu, Paris, and numerous stages with some of the world’s greatest chefs. Combine this with her impeccable eye for design, and the result is a rising star in Asia’s pastry scene, one to watch closely in the years to come.

Janice Wong - 2 am:dessertbar - photo bruno verjus



At 2am:dessertbar, Wong focuses on what she does best - desserts. An innovator in her own right, Wong aims to elevate the status of desserts to that of their savory counterparts in top restaurants in Singapore and the world. The menu comprises avant garde collection of plated desserts that display not only her technical ability but also an intellectual input in their construction. Each of her creations is a multi-sensory experience, paying homage to art and fashion whilst showcasing texture and flavour combinations that venture far beyond traditional expectations. Wong’s skills offer diversity far beyond plated desserts. Her artistic flair for edible creations expands to imaginative event solutions and cooking classes that she infuses with her passion and ingenuity. Ultimately, Wong maintains a distinctly Asian identity through the incorporation of ingredients and childhood memories from Hong Kong, Singapore and Japan, whilst demonstrating a sophistication in thought process and design from the top pastry kitchens of Paris and New York. It is certain that in the years to come her intense passion and persistence will only continue elevate her status in the international pastry scene.

J'ai beaucoup apprécié le travail et la détermination de cette jeune femme. Ses desserts à l'assiette ouvrent des rivages nouveaux, percutent, troublent, régalent, rafraîchissent, sans jamais tomber dans le convenu ou le déjà vu. Janice Wong, l'une des chefs sélectionnée pour le SPICE (qui promeut les chefs et produits de Singapour - Post à venir). Elle sera la chef invitée de Londres et passera par Paris courant juin. Elle sort un livre sur son travail et a accepté d'en feuilleter et commenter les pages sur son Mac. Vous êtes donc les premiers à le découvrir avant même sa mise en impression. Vidéo, Bruno !



2am: dessertbar
21a lorong liput - holland village
Singapore 277733
Tél : + 65 6291 9727

2 commentaires:

Lucie Mo a dit…

superbe adresse que le 2am.... pas facile à trouver, mais un régal des yeux et surtout, du ventre!

(ne pas rater l'enseigne d'en face qui titre "diana ross, waxing guru")

Clement a dit…

Aurais préfère ne jamais trouver cette adresse... Rien a retenir si ce n'est le concept qui existe toute fois déjà a N'Y depuis plus de 5 ans Chkalicious d'un niveau largement supérieur